SKU
HI38033-100

Nadomestni reagenti za komplet za preizkus skupne trdote (100 preskusov) - HI38033-100

18,00 €
Na zalogi
HI38033-100 so reagenti za določanje skupne trdote (kot CaCO3) s titracijo s kemičnim testnim kompletom HI38033. Za Hannov testni komplet je na voljo dovolj reagentov za približno 100 testov. Ti visokokakovostni reagenti so izdelani v našem najsodobnejšem obratu in so na vsakem pakiranju jasno označeni s številko serije in datumom poteka uporabnosti zaradi sledljivosti.
  • Vnaprej pripravljeni reagenti za enostavno uporabo
  • Pripravljeno s kemikalijami visoke čistosti
  • Označeno z datumom poteka in številko serije za sledljivost

HI38033-100 so visokokakovostni reagenti, ki so predhodno izmerjeni, saj uporabnikom omogočajo hitre in natančne meritve skupne trdote s kemičnim testnim kompletom. Ti reagenti upoštevajo metodo titracije EDTA za določitev skupne koncentracije trdote kot kalcijev karbonat (CaCO3).

Za določitev skupne trdote najprej raztopino vzorca do pH 10. Barvni indikator kalmagita se doda za tvorbo šibkih kompleksov pri tem osnovnem pH z magnezijem in kalcijem, ki tvorijo kompleks rdeče barve. Dodajanje raztopine titra EDTA tvori tudi komplekse s preostankom prostega magnezijevega in kalcijevega iona. Ko so vsi prosti magnezijevi in ​​kalcijevi ioni zapleteni, presežek EDTA prednostno odstrani ione, vezane na barvni indikator kalmagita, in tvori močnejši kompleks. Odstranitev teh kovinskih ionov iz indikatorja povzroči spremembo barve iz rdeče v modro, kar kaže na končno točko titracije. Število mililitrov titranta, uporabljenega za dosego ustrezne končne točke, bo določilo skupno trdoto v mg / L CaCO3. Ti reagenti so zasnovani za uporabo z vzorci, katerih pričakovano skupno trdota je od 0 do 30 gpg (zrna na galono) CaCO3.

Vse cene so brez DDV in brez stroškov dostave, razen če ni to kako drugače določeno. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenjia) — davčna številka: SI92346669 © 2024 Vse pravice pridržane