SKU
HI98165

Profesionalni pH merilnik za sir - HI98165

710,00 €
Na zalogi
HI98165  je trpežen, vodoodporen, prenosljiv merilnik za sir, ki meri pH in temperaturo z uporabo posebne pH elektrode za sir (FC2423). Ta profesionalni, vodoodporni merilnik ustreza standardom IP67. V HI98165 so priloženi vsi potrebni dodatki za merjenje pH / temperature, pakiranih v trpežnem in lahko prenosljivem kovčku. Vsebuje tudi merilnik, sonde in kalibracijske raztopine.
 • Hitra priključitev: DIn priključek
 • USB povezava za prenos podatkov
 • Namenska tipka "Help" (pomoč)

pH je pomembna meritev v celotnem postopku izdelave sira. Že od prihajajočega mleka, pa do končnih meritev zrelega sira je pH najpomembnejši parameter za doseganje kakovosti in nadzor varnosti sira.

Zakiseljevanje mleka se začne z dodatkom bakterijske kulture in sirila. Bakterije porabijo laktozo in proizvajajo mlečno kislino kot stranski produkt fermentacije. Proizvedena mlečna kislina bo povzročila znižanje pH vrednosti v mleku. Ko mleko doseže določen pH, dodamo sirilo. Encimi v sirišču pomagajo pospešiti sirjenje, sušenje in ustvarijo čvrstejšo snov. Za proizvajalce sira, ki razredčijo sirilo, je kritičen tudi pH vode za redčenje; voda blizu pH 7 ali višje lahko deaktivira sirišče in povzroči težave s koagulacijo.

Ko sirišče narežemo, premešamo in kuhamo, moramo tekočo sirotko odcediti. PH sirotke pri odcejanju neposredno vpliva na sestavo in teksturo končnega sira. Sirotka, ki ima relativno visok pH, prispeva k višji ravni kalcija in fosfata in ima za posledico trdnejši sir. Običajne vrednosti pH se lahko pri odcejevanju razlikujejo glede na vrsto sira; na primer, Švicarski sir se odcedi med pH 6.3 in 6.5, medtem ko se Cheddar sir odcedi med pH 6.0 in 6.2.

Med soljenjem sir absorbira sol iz slanice in izgubi odvečno vlago. PH raztopina slanice mora biti blizu pH sira, kar zagotavlja ravnovesje ionov, kot sta kalcij in vodik. Če med soljenjem pride do neravnovesja, ima lahko končni izdelek poškodbo skorje, spremenjeno barvo, moteno teksturo in krajši rok trajanja.

Sir mora pasti v ozki razpon pH, da se zagotovi optimalno okolje za mikrobne in encimske procese, ki nastanejo med zorenjem. Bakterijske kulture, ki se uporabljajo pri zorenju, so odgovorne za znane značilnosti, kot so luknje v švicarskem siru, bela plesen na Brie-ovi skorji in aroma Limburger sira. Odstopanje od idealne pH vrednosti ne škoduje samo ekologiji bakterij, ampak tudi na strukturo sira. Višja raven pH lahko povzroči, da so siri bolj elastični, medtem ko lahko nižja vrednost pH povzroči krhkost.

Izdelki sira lahko nudijo številne izzive vsem tistim, ki morajo izmeriti pH. Sirni izdelki so ponavadi trdi, do poltrdi. Obe vrsti vzorca prekrijeta občutljivo površino steklene membrane in / ali zamašita referenčni spoj. Vendar FC2423, ki je dobavljiva s HI98165, je izrecno izdelana za merjenje pH v siru. FC2423 ima koničasto obliko v trpežnem telesu iz nerjavečega jekla s premerom 5 mm za enostavno prodiranje v sir, brez da bi spoj odpirali in je odporen proti zamašitvi. FC2423 je idealna splošna pH elektroda za sir. FC2423 se na HI98165 priključi s hitrim, vodoodpornim DIN-priključkom, kar omogoča varno pritrditev brez navojev.

 

HI99165 uporablja ojačano pH elektrodi iz nerjavečega jekla (FC242D). Vsem proizvajalcem sira ta specializirana elektroda ponuja številne funkcije, ki izboljšujejo testiranje pH. Trdno telo elektrode iz nerjavečega jekla skupaj s koničasto konico omogoča prodor v sir na različnih mestih, v celotnem proizvodnem procesu. Vgrajeni senzor temperature zagotavlja tudi, da se pri vseh meritvah pH izravnava temperatura ne da bi potrebovali za to ločeno temperaturno sondo.

Telo iz nerjavečega jekla

Telo iz nerjavečega jekla AISI 316 nudi vzdržljivost v proizvodnem obratu in lahko prenese koncentracije klorida, ki povzročajo korozijo v drugih vrstah zlitin.

Koničasta steklena konica

Koničasta steklena konica je oblikovana tako, da mogoča prodiranje v trdne, poltrdne snovi, ter emulzije- za direktno merjenje pH v vzorcih, kot je sir.

Vgrajen senzor temperature

Napake pri kalibraciji in merjenju se odpravijo s "samodejnim izravnavanjem temperature", ki ga zagotavlja vgrajeni temperaturni senzor.

 

Poleg tega ima edinstveno pH elektrodo namenjena le za sir, vendar ima HI98165 tudi Hanino originalno funkcijo "CAL Check™ ", ki uporabnika opozori na morebitne težave med postopkom kalibriranja. To je za proizvajalca hrane oziroma njenih izdelkov zelo pomembno, saj je sonda verjetno obložena s trdnimi snovmi, ki jih vsebuje živilo, ki se meri. Ta obloga zlahka privede do napak pri merjenju pH.. Če primerjate prejšnje podatke o umerjanju s trenutno kalibracijo, bo merilnik obvestil uporabnika s pozivom na zaslonu, ko je potrebno sondo očistiti, zamenjati ali če je raztopina pH pufra kontaminirana. Po kalibraciji se celotno stanje sonde prikaže na zaslonu v odstotkih od 0 do 100% , v 10% intervalu. Na stanje sonde vplivajo tudi lastnosti "offset" in naklona pH elektrode, ki jih lahko najdemo v podatkih GLP.

S pritiskom na virtualno tipko "AutoHold" v načinu (mode) za merjenje, merilnik zamrzne in samodejno beleži stabilno odčitanje. Omogočeno je lahko opozorilo "izven kalibracijskega območja", ki bo uporabnika opozorilo, kadar odčitek ni v območju kalibriranih pH vrednosti.

"log-on-demand" način, na zahtevo uporabnika, omogoča snemanje in shranjevanje do 200 vzorcev. Posneti podatki, skupaj s pripadajočimi podatki GLP, je mogoče priklicati ali prenesti na osebni računalnik s Hanninim mikro USB kablom (HI920015) in (HI92000 ) programsko opremo, za sledljivost vodenja evidenc za posamezne serije izdelkov. Podatki GLP vključujejo datum, čas, kalibracijske raztopine, "offset" ter naklon in so neposredno dostopni le s pritiskom na namensko tipko "GLP".

Kontekstni meni pomoči na zaslonu, ki ga trenutno gledate, lahko kadar koli dostopate s pritiskom namenskega gumba.

Grafični LCD zaslon z visokim kontrastom je enostavno gledati tako na prostem ob močni sončni svetlobi, pa tudi v izredno slabo osvetljenih območjih - z osvetlitvijo ozadja. Kombinacija namenskih in virtualnih tipk omogoča enostavno in intuitivno upravljanje merilnika v različnih jezikih.

Vzdržen, obstojen in lahko prenosljiv kovček HI720165 je termo oblikovan in vsebuje vse potrebne sestavine za takojšnje merjenje na terenu, vključno z merilnikom in elektrodo, čašami, puferskimi raztopinami in čistilnimi raztopinami.

 

Zaslon za nastavitev
Naš širok zaslon ima številne možnosti za nastavitve kot so, čas, datum, izbor temperaturne enote in jezik za pomoč oziroma vodič po upravljanju z njim.

Kalibracija
Umerjanje pH vsebuje podrobna "CAL Check ™" sporočila. Uporabnike vodi korak po korakih postopek umerjanja z navodili na zaslonu.

GLP
Celovite funkcije GLP so neposredno dostopne s pritiskom na tipko GLP. Ogledate si lahko podatke o kalibraciji, vključno z datumom, časom, "offset", naklonom in puferjev, uporabljenimi pri zadnji kalibraciji.

Lastnosti / prednosti:

Ergonomski, trpežen, vodoodporen (IP67) dizajn

Priloženo s "Foodcare" pH/temperaturo elektrodo (FC2423)

 • Vzdržljivo telo iz nerjavečega jekla s premerom le 5 mm
 • Koničasta oblika za lažji predor v pol-trdno
 • Dizajn odprtega spoja je odporen na zamašitev trdnih snovi prehrane
 • Vgrajen senzor temperature za meritve s kompenzacijo temperature

Pet-točkovna pH kalibracija, s sedmimi standardnimi puferji in pet puferjev po meri uporabnika.

CAL Check

 • Uporabnika opozori na morebitne težave med umerjanjem, vključno kdaj je potrebno očistiti elektrodo in na morebitno kontaminacijo raztopine pufra.
 • Prikaže splošno stanje pH elektrode po kalibraciji, ki temelji na lastnostih "offset" in naklona

Prijavite se na zahtevo

 • Podatke o meritvah shranite s pritiskom na gumb

AutoHold

 • Zamrznjeno odčitavanje meritev, po stabilizaciji

GLP značilnosti

 • Podatki GLP, vključno z datumom, uro, pH kalibracijskimi puferji, "offset" in nagibom
 • Podatki GLP, shranjeni z zabeleženimi podatki za sledljivost

Čas umerjanja opozori uporabnika v določenem intervalu, ko poteče kalibracija

Izbira več jezikov

Življenjska doba baterije 200 ur, na merilnem zaslonu je prikaz ravni baterije

Meni, namenjen lažji uporabi, z izboljšano funkcionalnostjo virtualnih tipk

Kontekstualna pomoč s pritiskom na gumb

Osvetljen, grafični LCD zaslon

Prevodnost

 • Povezovanje z računalnikom prek zapečatenega opto-izoliranega mikro USB in programske opreme (HI92000).

 

 

Specifikacija

 

Ime specifikacije Podrobnosti
Koda HI98165
pH merilni razpon -2.0 do 20.0 pH / -2.00 do 20.00 pH / -2.000 do 20.000 pH
pH Resolucija 0.1 pH / 0.01 pH / 0.001 pH
pH Natančnost (@25°C/77°F) ±0.1 pH / ±0.01 pH / ±0.002 pH
pH Kalibracija Do pettočkovna kalibracija; na voljo je sedem standardnih pufrov (pH 1.68, 4.01, 6.86, 7.01, 9.18, 10.01, 12.45), in pet pufrov po meri
mV Razpon ±2000.0 mV
mV Resolucija 0.1 mV
mV Natančnost ±0.2 mV
Merilni razpon temperature -20.0 do 120.0 °C (-4.0 do 248.0 °F)
Resolucija temperature 0.1 °C (0.1 °F)
Natančnost temperature (@25°C/77°F) ±0.4 °C (±0.8 °F) (brez napake sonde)
Temperaturna kompenzacija Automatična
Dnevnik Na zahtevo, 200 vzorcev (100 pH in 100 mV)
Povezljivost PC povezljivost preko opto-izoliranega USB
DLP (GLP) Da
Vrsta baterije 1.5V AA baterije (4 kos)
Neprekinjena uporaba baterije

približno 200 ur neprekinjene uporabe brez osvetlitve ozadja (50 z osvetlitvijo ozadja)

Okolje 1 do 50 °C (32 do 122 °F) max. RH 100% IP67
Dimenzije 186 x 93 x 35.2 mm (7.3 x 3.6 x 1.4”)
Teža 401 g (14.2 oz)
Informacije o naročilu HI98165 vsebuje FC2423 PVDF telo pH elektrode, HI7004M pH 4.01 raztopino puferja (230 mL), HI7007M pH 7.01 raztopino puferja (230 mL), HI700642 čistilna raztopina za ostanke sira  (2), 100 mL plastična čaša (2 kosa), 1.5V AA baterije (4 kos), HI92000 PC programska oprema, HI920015 mikro USB kabel, Navodila za uporabo certifikat kakovosti in
HI720165 torbica za shranjevanje.
Garancija 2 leti
Priporočena sonda FC2423 pH in temperaturna sonda z tulcem iz nerjavečega jekla
Vse cene so brez DDV in brez stroškov dostave, razen če ni to kako drugače določeno. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenjia) — davčna številka: SI92346669 © 2024 Vse pravice pridržane