SKU
BL121-20

pH/ORP/temperature kontroler za bazen z analognimi izhodi BL121-20

Na zalogi

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

Kontrola z zaupanjem

  "BL121 kontroler za bazene" je celovit sistem zasnovan za vzdrževanje kakovosti vode v bazenih, vročih kopelih in v spa-jih. BL121 je na voljo v dveh konfiguracijah. Osnovna različica je "in-line" model, ki ki omogoča neposredno namestitev sond in kemičnih injekcijskih spojev v obstoječe cevovode. Druga različica je nameščena na ploščo s pretočno celico obvodnega toka. Celica obvodnega pretoka omogoča umerjanje in vzdrževanje sonde, ne da bi morali izklopiti črpalko za recirkulacijo. Dodatne značilnosti BL121 vključujejo LED indikatorje za odmerjanje, stanje in storitev merilnika, prikaz grafov v realnem času, programirljivi alarmi in zaščito z geslom.

Pregled kontrolerja

 

 

 

 

Več konfiguracij

Kontroler je na voljo v eni od dveh konfiguracij: v "in -line" model, ki omogoča neposredno vgradnjo sonde in kemične injekcijske armature v obstoječe cevovode (BL121-10) ali sistem, nameščen na plošči vezja obvodnega toka (BL121-20). Celica obvodnega pretoka omogoča umerjanje in vzdrževanje sonde, ne da bi morali zaustaviti črpalko za recirkulacijo.

 

 

Digitalna kombinirana sonda

HI1036-1802 je digitalna sonda, ki meri pH, ORP in temperaturo. Ta sonda vsebuje tudi potencialni ujemajoči pin. Pin velja za "ozemljitev" in se uporablja za preprečevanje, da bi bil učinek ozemljitve posledica nepravilnih odčitkov in poškodb sistema.

 

 

Doziranje in nadzor

 

 

Peristaltični dozirni sistem

BL121 je opremljen z dvema peristaltičnima dozirnima črpalkama z zamenljivimi kemično odpornimi cevmi. Pri uporabi membranske črpalke se lahko klorov plin, ki nastane pri izpuščanju plinov zbranih v glavni črpalki in tako povzroči izgube črpalke; kopičenje klorovega plina ni težavno s peristaltičnimi črpalkami, ki uporabljajo valje in cevke.

Proporcionalno upravljanje črpalke

BL121 vsebuje proporcionalno upravljanje dozirnih črpalk. Na podlagi občutljivosti postopka pri dodajanju kemikalij, ti kontrolerji omogočajo uporabniku, da prilagodi sorazmerni obseg. Ta nastavitev določa čas odvajanja črpalk kot odstotek odstopanja od nastavljene vrednosti, kar omogoča zelo natančen nadzor pri vzdrževanju želene nastavljene vrednosti.

Nastavljiv pretok

Hitrost pretoka iz dozirnih črpalk je nastavljiva od 0,5 do 3,5 L / h. Večja vodna telesa zahtevajo odmerjanje več kemikalij kot majhna teles, potrebno je več kemikalij, da se prepoznajo spremembe v odčitkih. Nastavljiv pretok, kot proporcionalna pasovna širina, omogoča boljši nadzor pri vzdrževanju želene nastavljene vrednosti.

ORP Doziranje

Pri dezinfekciji s klorom obstaja obratno razmerje med pH in ORP. Ko se raven pH povečuje, se raven ORP zmanjšuje. BL121 porablja funkcijo odobritve odmerjanja, ki ne bo odmerjala klora, dokler se pH vrednost najprej ne popravi, ker je možno da je nizek ORP, čeprav je klora dovolj. Funkcija odobritve odmerjanja preprečuje izgubo kemikalij in preprečuje višjo koncentracijo klora, kot je potrebno.

 

Priključki in prikaz

 

 

 

Spremljanje obtočne črpalke

Zunanje stikalo ali mehanski rele, priključen na vir napajanja črpalke za recirkulacijo, se lahko priključi na vhod za zadrževanje BL121. Brez pretoka ali kadar se na črpalko za recirkulacijo ne napaja moč, zadrževalni krog onemogoči dozirne črpalke. To bo preprečilo kakršno koli odmerjanje kemikalije, kadar v sistemu ni gibanja vode.

Alarmi, ki se jih lahko programirajo

Hannin kontroler omogoča uporabniku, da nastavi ali izklopi nizko in visoko raven alarmov za vse parametre. Ko se alarm sproži, se bo vse odmerjanje ustavilo. Alarmni sistem nudi tudi zaščito pred odmerjanjem, če vrednost v določenem časovnem intervalu ni popravljena, bo merilnik sprožil alarm.

 

 

Večstranski zaslon

Vsestranski zaslon BL121 ponuja tri načine prikaza. LCD lahko prikazuje vse tri parametre hkrati, 3-sekundni cikel posameznih parametrov ali grafični prikaz v realnem času z možnostmi izbire parametra, povečave in priklica.

Večbarvni LED indikatorji

BL121 ponuja več LED indikatorjev za stanje, servis in delovanje črpalke. STATUS LED spremeni barvo glede na stanje delovanja; zelena barva pomeni, da so nastavitve v dosegu; rumena, ko je potrebna intervencija uporabnika; in rdeča opozarja na težave. "Service LED" indikator označuje vse alarme in napake v procesih, ki jih ima kontroler.

 

Komunikacija in varnost ​

 

 

Avtomatsko zapisovanje

Odčitki za vsak parameter se samodejno beležijo vsakih 10 sekund. Nov zapis se zažene vsakič, ko je instrument kalibriran ali na začetku dneva.Zapisani podatki vključujejo vrednosti pH, ORP in temperature, podatke o zadnji kalibraciji, konfiguracijo nastavitve in vse podatke o dogajanju. Vsi podatki so shranjeni kot "csv datoteka" za enostaven prenos.

Analogni izhod

BL121 ponuja tri 4-20 mA izhode za pH, ORP in temperaturo. Vsak izhod je lahko onemogočen ali povezan z zunanjo snemalno napravo in je nastavljiv sorazmerno z izmerjeno vrednostjo. Za večjo fleksibilnost in boljšo ločljivost je mogoče analogni izhod zmanjšati; uporabniki lahko določijo katere koli dve točki v območju parametrov, ki ustrezata analognemu izhodnemu razponu. Ta nastavitev omogoča boljšo ločljivost v rangu interesa.

Povezava USB

Za ogled in shranjevanje lahko uporabniki enostavno prenesejo podatke v osebni računalnik s pomočjo USB priključka.

Zaščita z geslom

Hannin BL121 kontroler omogoča zaščito z geslom, ki ponuja omejen dostop do kalibracije, nastanitev in pregled zabeleženih podatkov. Geslo je mogoče nastaviti in omogočiti / onemogočiti med splošno namestitvijo instrumenta.

 

 

Specifikacije

 

pH Območje

0.00 do 14.00

Resolucija

0.01 pH

Natančnost

±0.05 pH

Kalibracija

pH kalibracija pufra: samodejna, dve točkovna (4.01, 7.01, 10.01 pH) pH proces kalibracije: eno točkovna, ročni vnos

Temperaturna kompenzacija

samodejno, -5.0 do 105.0ºC (23.0 do 221.0ºF) za pH

ORP Območje

±2000 mV

Resolucija

1 mV

Natančnost

±5 mV

Kalibracija

ORP (mV) kalibracija: eno točkovna, ročni vnos

Specifikacije temperature Območje

-5.0 do 105.0ºC (23.0 do 221.0°F)

Resolucija

0.1°C (0.1ºF)

Natančnost

±1ºC (±1.8ºF)

pH doziranje

sorazmerno z nastavljeno točko in proporcionalnim pasom zamude pri vklopu in zaščita pred predoziranjem

ORP doziranje

sorazmerno z nastavljeno točko in proporcionalnim pasom zamude pri vklopu in zaščita pred predoziranjem pH doziranje je zaklenjeno

Alarmni sistem

intuitivni alarmni sistem temelji na LED zmožnosti filtriranja alarma upravljanje releja alarma glede na uporabniške nastavitve

Izhod alarmnih relejev

SPDT 5A/230 VAC aktivira alarm glede na izbrane pogoje pH / ORP / temperature Analogni izhodi 4 do 20 mA, izvor, nastavljiv izhodna impedanca ≤ 500 Ohm natančnost < 0.5 % FS galvansko izolirana do 50 V glede na ozemljitvijo

Pomožni izhod

nizka vsebnost rezervoarja s kislino / baze (kontakt odprt)
nizka vsebnost rezervoarja s klorom (kontakt odprt)
Zadrži vnos (kontakt odprt)

Nadzor črpalke

avtomatski in ročni načini nastavljiv pretok od 0,5 do 3,5 L / h

Funkcija beleženja podatkov

samodejno beleženje pH, ORP in meritev temperature, GLP in dogajanja, vključno z alarmi, napakami in izpadom električne energije 60 dni z 10 sekundnim intervalom vzorčenja vsi podatki v "csv datoteki" za prenos s USB Flash pogonom

Zaščita z geslom

nastavitve, kalibracija in preklic podatkov so zaščiteni z geslom

Shranjevalni vmesnik

USB GLP informacije o kalibraciji, vključno z datumom in časom za pH in ORP senzorje Vhod digitalne sonde galvanski izolirani digitalni vhod HI1036-1802 pH/ORP/temperature/ujemajoč pin združljiv s sondo z DIN vodoodpornim priključkom

Napajanje

100 - 240 VAC

Poraba energije

10 VA

Okolje

0 do 50 ºC (32-122 ºF); največ 95% RH brez kondenzacije

Dimenzije

245 x 188 x 55 mm (73 mm s črpalkami);
9.6 x 7.4 x 2.2” (2.9” s črpalkami)

Teža

1700 g (60 oz)

Informacije za naročanje

BL121-10: Kontroler za bazen in spa s HI1036-1802 kombinirana s pH / ORP / temperaturno digitalno elektrodo, s sondami in kemičnimi injektorji

Vse cene so brez DDV in brez stroškov dostave, razen če ni to kako drugače določeno. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenjia) — davčna številka: SI92346669 © 2024 Vse pravice pridržane