SKU
HI3897

Komplet za testiranje kislosti oljčnega olja - HI3897

Na zalogi

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

Komplet za testiranje kislosti oljčnega olja HI 3897 je enostaven način za določanje odstotka kislosti v oljčnem olju. Odstotek kislosti oljčnega olja je neposreden pokazatelj njegove kakovosti, razvrstitve in svežine. Običajno je testiranje kislosti zapleten postopek, ki zahteva uporabo različnih kemikalij v laboratorijskem okolju. Komplet HI3897 uporablja metodo titracije, pri kateri se končna točka vizualno določi, ko se barva spremeni iz rumeno-zelene v rožnato. S kompletom za testiranje kislosti oljčnega olja je mogoče na različnih stopnjah predelave in skladiščenja preskusiti kakovost oljčnega olja za spremljanje in vzdrževanje najvišje kakovosti.
  • Kalibrirana brizga za doziranje
  • Steklenice za topila za enkratno uporabo
  • Magnetni mešalnik Speedsafe ™

Komplet za testiranje kislosti oljčnega olja HI3897 je obsežen komplet, namenjen merjenju odstotka kislosti vašega oljčnega olja.

Ob začetnem raztapljanju v organskem topilu vzorec oljčnega olja titriramo z natrijevim hidroksidom, dokler ne opazimo spremembe barve. V kompletu je šest steklenic organskega topila, od katerih je vsaka primerna za en titracijski test. Osnovna raztopina titranta se vzorcu po kapljicah doda s kalibrirano brizgo in stožčastim vrhom. HI3897 je odlična rešitev za proizvajalce oljčnega olja, ki cenijo hiter in natančen način za določanje kakovosti svojega izdelka.

Splošne značilnosti

Popolna nastavitev testiranja

  • V kompletu za testiranje so vsi potrebni materiali, kot so stekleničke s topilom za enkratno uporabo, raztopina titranta, kalibrirana brizga in magnetni mešalec.

Visoka ločljivost

  • Odčitki od 0,00 do 1,00% kislosti so določeni do 0,01% (0,01 ml) ločljivosti.

Na voljo nadomestni reagenti

  • Ko se reagenti izrčpajo, vam ni treba kupiti novega kompleta. Nov komplet reagentov, ki vsebuje raztopino titranta in stekleničke z organskim topilom za 10 testov, lahko naročite posamezno.

Pomen uporabe

Kislost (kot% oleinske kisline) je najbolj temeljno merilo oljčnega olja. Je glavni pokazatelj čistosti in svežine oljčnega olja. Kakovost oljčnega olja je neposredno povezana s stopnjo razgradnje maščobnih kislin v olju. Ko se vezane maščobne kisline razgradijo, nastajajo proste maščobne kisline, ki povečujejo odstotek kislosti olja. Kislost je merilo prostih maščobnih kislin, prisotnih v olju, ki je neposredno povezano z njegovo čistostjo. Kakovost oljčnega olja lahko negativno vpliva na zorenje ali zaradi okoljskih razmer. Nepravilno ravnanje, predelava in podplutbe med obiranjem lahko prispevajo tudi k razgradnji maščobnih kislin in povečajo proste kislosti. Nepravilno in / ali dolgotrajno skladiščenje lahko povzroči, da se oljčno olje razgradi in postane žarko. Redno testiranje kislosti je najboljši način za zagotavljanje in ohranjanje kakovosti in svežine. Kislost se uporablja za razlikovanje ekstra deviškega oljčnega olja od vseh drugih oljčnih olj. Po uredbi CEE 2568/91 se oljčno olje šteje za ekstra deviško, če je njegova kislost pod 1%. Nizka vrednost kislosti kaže tudi na naravni postopek ekstrakcije, ki se je zgodil kmalu po obiranju oljk.

Ekstra deviško oljčno olje: kislost <1%

  • „Popoln okus in vonj“ z največjo kislostjo 1 g / 100 g oleinske kisline

Navadno deviško oljčno olje: kislost 2 - 3,3% (toleranca 10%)

  • „Dober okus in vonj“ z največjo kislostjo 3,3 g / 100 g oleinske kisline

Oljčno olje Virgin Lampante: >3.3% 3,3% Ni primerno za prehrano ljudi

  • „Izjemna aroma in vonj“ z največjo kislostjo > 3,3 g / 100 g oleinske kisline

 

Specifikacije

Ime specifikacije Podrobnosti
SKU HI3897
Vrsta titracija
Najmanjši prirastek 0.01 mL = 0.01%
Metoda titracija
Število testov 6
Informacije o naročanju HI3897 je dobavljen s 6 steklenicami organskega topila, ki so pripravljene za uporabo, magnetnim mešalnikom HI180I / MB, kalibrirano brizgo za doziranje olja, kalibrirano brizgo za doziranje titranta s konico, titrantom (20-mililitrska steklenička), robustnim kovčkom in navodili.
Reagent HI3897-010
Območje kislosti 0,00 do 1,00% kislosti
Vse cene so brez DDV in brez stroškov dostave, razen če ni to kako drugače določeno. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenjia) — davčna številka: SI92346669 © 2024 Vse pravice pridržane