SKU
HI83314-02

Namizni fotometer in pH multi-parameterski merilnik odpadnih voda (s KPK) - HI83314

1.370,00 €
Na zalogi
HI83314 je kompakten multi-parametrski fotometer za merjenje ključnih parametrov kakovosti vode in odpadne vode. Merilnik je eden najnaprednejših fotometrov. Na voljo je z inovativno optično zasnovo, ki uporablja referenčni detektor in fokusne leče, da odpravi napake zaradi sprememb vira svetlobe in zaradi morebitne nepopolnosti steklene kivete. V merilnik je programiranih 10 ključnih parametrov za kakovosti vode in odpadne vode z 20 različnimi metodami, ki pokrivajo več območij. V odpadnih vodah so parametri, vključno s KPK (angl. COD – Chemical Oxygen Demand), skupni dušik in skupni fosfor, kateri so pomembni za spremljanje (hranil) nutrientov. HI83314 ponuja tudi način merjenja absorbance za preverjanje učinkovitosti in za uporabnike, ki bi želeli razviti lastno krivuljo koncentracije v primerjavi z absorbančnimi krivuljami. Da bi prihranili dragocen prostor na Vaši delovno- laboratorijski mizi, je HI83314 profesionalni pH meter in tudi ima digitalni vhodom elektrode za pH / temperaturo. Zdaj se lahko na enem merilniku uporablja tako fotometrične, kot tudi pH meritve.

HI83314 namizni fotometer meri 10 različnih ključnih parametrov kakovosti odpadne vode z uporabo 20 različnih metod, ki pokrivajo več območij in variacijo v kemiji za posebne primere. Kemijska potreba po kisiku (KPK; angl. COD) je ključen parameter za obdelavo vode, predvsem industrijske in komunalne. Fosfor in dušika sta pomembna parametra pri obdelavi komunalne vode, saj je potrebno spremljati proces biološkega in kemijskega odstranjevanja nutrientov (hranil). Ta fotometer ima inovativen optični sistem, ki uporablja LED, ozko pasovne interferenčne filtre, fokusirano lečo in silikonski fotodetektor za merjenje absorbance ter referenčni detektor za vzdrževanje konsistentnega vira svetlobe in tako vsakič zagotavlja natančne in ponovljive fotometrične odčitke.

Na voljo je digitalni vhod pH elektrode, ki uporabniku omogoča merjenje pH z običajno elektrodo iz stekla. Digitalna pH elektroda ima vgrajen mikročip znotraj sonde, ki shranjuje vse podatke o umerjanju. Informacije o kalibraciji, shranjene v sondi, omogočajo t.i. vročo menjavo pH elektrod brez ponovnega umerjanja. Vse meritve pH se samodejno izravnajo od temperaturnih nihanj in sicer z vgrajenim termistorjem, ki je nameščen na konici zaznavne žarnice, tako je omogočeno hitro in natančno merjenje temperature.

Na voljo sta dva vhoda USB za prenos podatkov na Flash pogon ali računalnik in za uporabo kot vir energije za merilnik. Za dodatno udobje in prenosljivost, merilnik lahko deluje tudi na notranjo 3,7 VDC litij-polimerno baterijo (za ponovno polnjenje).

HI83314 ponuja način merjenja absorbance, ki omogoča uporabo standardov "CAL Check" za preverjanje učinkovitosti sistema. Način absorpcije omogoča uporabniku, da izbere eno od štirih valovnih dolžin svetlobe (420 nm, 466 nm, 525 nm in 610 nm) za merjenje in določitev lastne koncentracije glede na način absorbance. To je koristno za uporabnike s svojo kemijsko metodo in za izobraževanje, da se naučijo koncepta absorbance z uporabo Beer-Lambert zakona.

 

Značilnosti

 

Grafični LCD zaslon z osvetlitvijo 128 x 64 pik

 • Grafični prikaz z osvetlitvijo omogoča enostavno pregledovanje, tudi pri slabši svetlobi
 • Zaslon z ločljivostjo 128 x 64 pik-slov omogoča poenostavljen uporabniški vmesnik z virtualnimi tipkami in pomočjo na zaslonu, ki vodi uporabnika glede uporabe merilnika

 

Vgrajen reakcijski timer za fotometrične meritve

 • Meritve se opravijo, ko se časovnik izteče.
 • Časovnik zagotavlja, da se vsi odčitki odvzamejo v ustreznih reakcijskih intervalih, ne glede na uporabnika, in sicer za boljšo skladnost meritev

 

Način absorbcije

 • Hannina ekskluzivna "CAL Check" kiveta za preverjanje veljavnosti svetlobnega vira in detektorja
 • Uporabniku omogoča načrtovanje koncentracijo glede na absorbanco za določeno valovno dolžino z uporabo kemije, ki jo dobavlja uporabnik, ali za poučevanje principov fotometrije

 

Merske enote

 • Skupaj z odčitkom se prikaže ustrezna merska enota in kemijska oblika

 

Pretvorba rezultatov

 • Samodejno pretvorite odčitke v druge kemične oblike, le s pritiskom na gumb

 

Pokrivalo za kiveto

 • Pomaga pri preprečevanju razpršene svetlobe na vpliv meritve

 

Digitalni vhod elektrode za pH

 • Izmerite pH in temperaturo in to z eno samo sondo
 • Dobra laboratorijska praksa (ang.: GLP) za spremljanje informacij o umerjanju, vključno z datumom, časom, uporabljenimi pufri, "offset" in naklonom za sledljivost
 • pH "CAL Check" opozori uporabnika na morebitne težave med postopkom umerjanja
 • Prihranitev prostor, imeti pH meter in fotometer in to v enem merilniku

 

Zapisovanje podatkov

 • Do 1000 fotometričnih in pH odčitkov lahko shranite in to le s pritiskom na namenski gumb LOG. Zabeleženi odčitki se enostavno prikličejo s pritiskom na gumb RCL
 • ID vzorca in ID informacije uporabnika lahko dodate z zapisovanjem očitkov in sicer z uporabo alfa-numerične tipkovnice

 

Prevodnost

 • Zabeležene odčitke je mogoče hitro in enostavno prenesti na Flash pogon s gostiteljskim priključkom USB-A ali v računalnik z mikro USB-B priključkom
 • Podatki se izvozijo kot "CSV datoteka" s skupnimi programi preglednic

 

Indikator stanja baterije

 • Označuje preostanek porabljene baterije

 

Sporočila o napakah

 • Fotometrična sporočila o napakah vključujejo, da ni pokrova, visoko nič , in da so standardi prenizki
 • pH sporočila o umerjanju vključujejo, da je potrebno očistiti elektrodo, preverba puferja in preverjanje sonde

 

 

 

Izbira metode
Uporabniki lahko enostavno izberejo katero koli od 20 merilnih metod in 4 metode absorpcije in sicer s pomočjo namenskega gumba "METHOD".

 

 

Zapisovanje podatkov
Do 1000 odčitkov meritev je mogoče zabeležiti z uporabniškim in vzorčnim ID-jem in jih ponovno poklicati za nadaljnjo uporabo.

 

 

Način merjenja pH
Izbira načina merjenja pH omogoča, da se fotometer uporablja kot profesionalni merilnik pH z mnogimi funkcijami, vključno s meritvami s kompenzacijo temperature, samodejno dvo-točkovno kalibracijo in GLP.

 

 

Adapter za kiveto
HI83314 je na voljo s 16 mm adapterjem za kiveto, ki sprejema viale za digestijo.

 

 

Metode viale za digestijo
Združljivo s COD (EPA, ISO in metodami brez živega srebra), dušikovimi in fosfornimi reagenti, pakiranimi v 16 mm stekleničkami, viale. Reagenti se prodajajo ločeno.

 

 

COD Reaktor za viale, stekleničke
A COD reaktor se uporablja za segrevanje vial, stekleničk. Viale, stekleničke, se morajo segrevati do določene temperature, zaradi česar je HI839800 pomemben dodatek, potreben za popoln sistem za monitoring obdelave odpadnih voda.

 

Napredni optični sistem

 

HI83314 je zasnovan z inovativnim optičnim sistemom, ki vključuje razdelilnik snopa, tako da se lahko svetloba uporablja za odčitavanje absorbance in za referenčni detektor. Referenčni detektor spremlja intenzivnost svetlobe in modulira, ko pride do zdrsa zaradi nihanja moči ali segrevanja optičnih komponent. Vsak del ima pomembno vlogo pri zagotavljanju ustrezne zmogljivosti s fotometrom.

 

 

Visoko zmogljiv LED svetlobni vir

Svetlobni vir LED nudi boljše delovanje v primerjavi z volframovo sijalko. LED diode imajo veliko večji svetlobni izkoristek, tako zagotavljajo več svetlobe in porabijo manj energije. Prav tako proizvedejo zelo malo toplote, kar bi sicer lahko vplivalo na optične komponente elektronsko stabilnost. Svetleče LED diode so na voljo v širokem razponu valovnih dolžin, volframove sijalke naj bi sijale v beli (vse valovne dolžine vidne svetlobe), vendar dejansko imajo slabo modro / vijolično svetlobo.

 

Izredno kakovostni ozko-frekvenčni interferenčni filtri

Interferenčni filter v ozkem pasu ne zagotavlja samo večje natančnosti valovne dolžine (± 1 nm), ampak je tudi zelo učinkovit. Uporabljeni filtri omogočajo oddajanje do 95% svetlobe iz LED in so boljši v primerjavi z drugimi filtri, ki so učinkoviti le 75% . Večji izkoristek omogoča svetlejši in močnejši vir svetlobe. Končni rezultat je potemtakem večja stabilnost pri merjenju in manjše napake zaradi valovnih dolžin.

 

Referenčni detektor za stabilen vir svetlobe

Razdelilnik snopa se uporablja kot del notranjega referenčnega sistema fotometra HI83314. Referenčni detektor kompenzira kakršen koli premik zaradi nihanj moči ali zaradi sprememb temperature v okolici. Zdaj se končno lahko zanesete na stabilen vir svetlobe med prazno (nič) meritvijo in meritvijo vzorca.

 

Velika velikost kivete

Vzorec celice HI83314 ustreza okrogli stekleni kiveti z dolžino poti 25 mm. Večja velikost kivete, skupaj z naprednimi optičnimi komponentami, močno zmanjšuje napake pri vrtenju, ko se označuje kivete. Relativno dolga dolžina poti kivete omogoča, da svetloba prehaja skozi večino vzorčne raztopine, kar zagotavlja natančne meritve tudi pri vzorcih z majhno absorbanco.

 

Fokusne leče za večji izkoristek svetlobe

Dodajanje fokusne leče v optično pot omogoča zbiranje vse svetlobe, ki izstopa iz kivete, in usmerjanje svetlobe na silikonski foto detektor. Ta nov pristop k fotometričnim meritvam odpravlja napake zaradi hib in prask v stekleni kiveti ter odpravljanje potrebe po indeksiranju kivete.

 

Specifications

 

Specification Name Detail
sku HI83314-01
Wavelength Accuracy ±1 nm
Light Source 5 LEDs with 420 nm, 466 nm, 525 nm, 575 nm, and 610 nm narrow band interference filters
Spectral bandwidth 8 nm
Input Channels 1 pH electrode input and 5 photometer wavelengths
pH Electrode digital pH electrode (not included)
Logging Type log on demand with user name and sample ID optional input
Logging Memory 1000 readings
Connectivity USB-A host for flash drive; micro-USB-B for power and computer connectivity
GLP calibration data for connected pH electrode
Display 128 x 64 pixel LCD with backlight
Battery Type / Life 3.7 VDC Li-polymer rechargeable battery / >500 photometric measurements or 50 hours of continuous pH measurement
Power Supply 5 VDC USB 2.0 power adapter with USB-A to micro-USB-B cable (included)
Environment 0 to 50.0 oC (32 to 122.0 oF); 0 to 95% RH, non-condensing
Dimensions 206 x 177 x 97 mm (8.1 x 7.0 x 3.8")
Weight 1.0 kg (2.2 lbs.)
Photometer/Colorimeter Light Detector silicon photodetector
Cuvette Type round, 24.6 mm
Number of Methods 128 max.
Ordering Information Supplied with sample cuvettes and caps (4 ea.), cloth for wiping cuvettes, USB to micro USB cable connector, power adapter and instruction manual.
Warranty 2 years

 

Vse cene so brez DDV in brez stroškov dostave, razen če ni to kako drugače določeno. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenjia) — davčna številka: SI92346669 © 2024 Vse pravice pridržane