SKU
HI83399-02

Multi-parameter in pH meter za vodo in odpadne vode (s KPK) - HI83399

1.514,00 €
Na zalogi
HI83399 je obstojen, multi-parameter fotometer za merjenje ključnih parametrov kakovosti vode in odpadne vode. Merilnik je eden najnaprednejših fotometrov, ki je na voljo z inovativno optično zasnovo, ki uporablja referenčni detektor in fokusno lečo, da odpravi napake zaradi sprememb vira svetlobe in zaradi nepopolnosti steklene kivete. V merilnik je programiranih 40 ključnih parametrov kakovosti vode in odpadne vode s 73 različnimi metodami, ki zajemajo več razponov. V odpadnih vodah so parametri digestije, vključno s KPK (angl. COD – Chemical Oxygen Demand), skupni dušik in skupni fosfor, kateri so pomembni za spremljanje (hranil) nutrientov. HI83399 ponuja tudi način merjenja absorbance za preverjanje učinkovitosti in za uporabnike, ki bi želeli razviti lastne krivulje koncentracije v primerjavi z absorbančnimi krivuljami. Da bi prihranili dragocen prostor laboratorijske mize je HI83399 večstranski. Je profesionalni pH meter z digitalnim vhodom pH / temperature elektrode. Zdaj se lahko na enem merilniku uporablja tako fotometrične, kot tudi pH meritve.
 • Napredni optični sistem Edinstvena izvedba od namiznega fotometra
 • Digitalni pH elektrodni vhod Prihranite prostor na mizi z enim merilnikom, ki deluje kot fotometer in kot laboratorijski merilnik pH.
 • Parametri digestije za obdelavo vode in odpadnih voda Omogoča merjenje KPK (angl. COD), skupni dušik in skupni fosfor

HI83399 je namizni fotometer, ki meri različnih 40 ključnih parametrov kakovosti vode in odpadne vode z uporabo 73 različnimi metod, ki zajemajo več razponov in spremembe v kemiji za posebne namene. Kemijska potreba po kisiku (KPK; angl. COD) je ključen parameter za obdelavo vode, predvsem industrijske in komunalne. Fosfor in dušika sta pomembna parametra pri obdelavi komunalne vode, saj je potrebno spremljati proces biološkega in kemijskega odstranjevanja nutrientov (hranil). Ta fotometer odlikuje inovativni optični sistem, ki uporablja LEDS, ozek interferenčni filter, fokusna leča in silikonski fotodetektor za merjenje absorbance in referenčni detektor za vzdrževanje konsistentnega vira svetlobe, da zagotavljata vsakič natančne in ponovljive fotometrične odčitke.

Na voljo je digitalni vhod pH elektrode, ki uporabniku omogoča merjenje pH s običajno elektrodi iz stekla. Digitalna pH elektroda ima vgrajen mikročip znotraj sonde, ki shranjuje vse podatke o umerjanju. Informacije o kalibraciji, shranjene v sondi, omogočajo t.i. vročo menjavo pH elektrod brez ponovnega umerjanja. Vse meritve pH se samodejno izravnajo od temperaturnih nihanj in sicer z vgrajenim termistorjem, ki je nameščen na konici zaznavne žarnice, tako je omogočeno hitro in natančno merjenje temperature.

Na voljo sta dva vhoda USB za prenos podatkov na Flash pogon ali računalnik in za uporabo kot vir energije za merilnik. Za dodatno udobje in prenosljivost, merilnik lahko deluje tudi na notranjo 3,7 VDC litij-polimerno baterijo (za ponovno polnjenje).

HI83399 ponuja način merjenja absorbance, ki omogoča uporabo "CAL Check" standardov za preverjanje učinkovitosti sistema. Način absorbcije omogoča uporabniku, da izbere eno od 5 valovnih dolžin svetlobe (420 nm, 466 nm, 525 nm, 575 nm, in 610 nm) za merjenje in določitev lastne koncentracije glede na način absorbance. To je koristno za uporabnike s svojo kemijsko metodo in za izobraževanje, da se naučijo koncepta absorbance z uporabo Beer-Lambert zakona.

 

Lastnosti / prednosti:

 

Grafični LCD zaslon z osvetlitvijo 128 x 64 pik

 • Grafični prikaz z osvetlitvijo omogoča enostavno pregledovanje, tudi pri slabši svetlobi
 • Zaslon z ločljivostjo 128 x 64 pik-slov omogoča poenostavljen uporabniški vmesnik z virtualnimi tipkami in pomočjo na zaslonu, ki vodi uporabnika glede uporabe merilnika

Vgrajen reakcijski timer za fotometrične meritve

 • Meritve se opravijo, ko se časovnik izteče.
 • Časovnik zagotavlja, da se vsi odčitki odvzamejo v ustreznih reakcijskih intervalih, ne glede na uporabnika, in sicer za boljšo skladnost meritev

Način absorbcije

 • Hannina ekskluzivna "CAL Check" kiveta za preverjanje veljavnosti svetlobnega vira in detektorja
 • Uporabniku omogoča načrtovanje koncentracijo glede na absorbanco za določeno valovno dolžino z uporabo kemije, ki jo dobavlja uporabnik, ali za poučevanje principov fotometrije

Merske enote

 • Skupaj z odčitkom se prikaže ustrezna merska enota in kemijska oblika

Pretvorba rezultatov

 • Samodejno pretvorite odčitke v druge kemične oblike, le s pritiskom na gumb

Pokrivalo za kiveto

 • Pomaga pri preprečevanju razpršene svetlobe na vpliv meritve

Digitalni vhod elektrode za pH

 • Izmerite pH in temperaturo in to z eno samo sondo
 • Dobra laboratorijska praksa (ang.: GLP) za spremljanje informacij o umerjanju, vključno z datumom, časom, uporabljenimi pufri, "offset" in naklonom za sledljivost
 • pH "CAL Check" opozori uporabnika na morebitne težave med postopkom umerjanja
 • Prihranitev prostor, imeti pH meter in fotometer in to v enem merilniku

Zapisovanje podatkov

 • Do 1000 fotometričnih in pH odčitkov lahko shranite in to le s pritiskom na namenski gumb LOG. Zabeleženi odčitki se enostavno prikličejo s pritiskom na gumb RCL
 • ID vzorca in ID informacije uporabnika lahko dodate z zapisovanjem očitkov in sicer z uporabo alfa-numerične tipkovnice

Prevodnost

 • Zabeležene odčitke je mogoče hitro in enostavno prenesti na Flash pogon s gostiteljskim priključkom USB-A ali v računalnik z mikro USB-B priključkom
 • Podatki se izvozijo kot "CSV datoteka" s skupnimi programi preglednic

Indikator stanja baterije

 • Označuje preostanek porabljene baterije

Sporočila o napakah

 • Fotometrična sporočila o napakah vključujejo, da ni pokrova, visoko nič , in da so standardi prenizki
 • pH sporočila o umerjanju vključujejo, da je potrebno očistiti elektrodo, preverba puferja in preverjanje sonde

 

Funkcije na zaslonu

 

 

Izbira metode
Uporabniki lahko preprosto izberejo katerega koli od 60 merilnih metod s pomočjo gumba "METHOD".

 

 

Zapisovanje podatkov
Do 1000 odčitkov meritev je mogoče zabeležiti z uporabniškim in vzorčnim ID-jem in jih ponovno poklicati za nadaljnjo uporabo.

 

 

Način merjenja pH
Izbira načina merjenja pH omogoča, da se fotometer uporablja kot profesionalni merilnik pH z mnogimi funkcijami, vključno s meritvami s kompenzacijo temperature, samodejno dvo-točkovno kalibracijo in GLP.

 

 

Značilnosti parametrov digestije

 

 

Adapter za kiveto
HI83399 je na voljo s 16 mm adapterjem za kiveto, ki sprejema viale za digestijo.

 

 

Metode viale za digestijo
Združljivo s COD (EPA, ISO in metodami brez živega srebra), dušikovimi in fosfornimi reagenti, pakiranimi v 16 mm stekleničkami, viale za digestijo. Reagenti se prodajajo ločeno.

 

 

COD Reaktor za viale (stekleničke) za digestijo
A COD reaktor se uporablja za segrevanje vial, stekleničk. Viale, stekleničke, za digestijo se morajo segrevati do določene temperature, zaradi česar je HI839800 pomemben dodatek, potreben za popoln sistem za monitoring obdelave odpadnih voda.

 

Napredni optični sistem

 

 

Inovativno oblikovanje

HI83300 je zasnovan z inovativnim optičnim sistemom, ki vključuje razdelilnik snopa, tako da se lahko svetloba uporablja za odčitke absorbance in za referenčni detektor. Referenčni detektor spremlja intenzivnost svetlobe in modulira, ko pride do zdrsa zaradi nihanja moči ali segrevanja optičnih komponent. Vsak del ima pomembno vlogo pri zagotavljanju ustrezne zmogljivosti s fotometrom.

 

Visoko zmogljiv LED svetlobni vir

Svetlobni vir LED nudi boljše delovanje v primerjavi z volframovo sijalko. LED diode imajo veliko večji svetlobni izkoristek, tako zagotavljajo več svetlobe in porabijo manj energije. Prav tako proizvedejo zelo malo toplote, kar bi sicer lahko vplivalo na optične komponente elektronsko stabilnost. Svetleče LED diode so na voljo v širokem razponu valovnih dolžin, volframove sijalke naj bi sijale v beli (vse valovne dolžine vidne svetlobe), vendar dejansko imajo slabo modro / vijolično svetlobo.

 

Izredno kakovostni ozko-frekvenčni interferenčni filtri

Ozko-frekvenčni interferenčni filter ne zagotavlja zgolj večje natančnosti valovne dolžine ( /- 1 nm), ampak je tudi izjemno učinkovit. Uporabljeni filtri omogočajo oddajanje do 95% svetlobe iz LED in so boljši v primerjavi z drugimi filtri, ki so učinkoviti le 75% . Večji izkoristek omogoča svetlejši in močnejši vir svetlobe. Končni rezultat je potemtakem večja stabilnost pri merjenju in manjše napake zaradi valovnih dolžin.

 

Referenčni detektor za stabilen vir svetlobe

Razdelilnik svetlobnega žarka se uporablja kot del notranjega referenčnega sistema fotometra HI83300. Referenčni detektor kompenzira kakršen koli premik zaradi nihanj moči ali zaradi sprememb temperature v okolici. Zdaj se končno lahko zanesete na stabilen vir svetlobe med prazno (nič) meritvijo in meritvijo vzorca.

 

Velika velikost kivete

Vzorčna celica modela HI83300 ustreza okrogli stekleni kiveti s 25 mm dolžine poti. Večja velikost kivete, skupaj z naprednimi optičnimi komponentami, močno zmanjšuje napake pri vrtenju, ko se označuje kivete. Relativno dolga dolžina poti kivete omogoča, da svetloba prehaja skozi večino vzorčne raztopine, kar zagotavlja natančne meritve tudi pri vzorcih z majhno absorbanco.

 

Fokusne leče za večji izkoristek svetlobe

Dodajanje fokusne leče v optično pot omogoča zbiranje vse svetlobe, ki izstopa iz kivete, in usmerjanje svetlobe na silikonski foto detektor. Ta nov pristop k fotometričnim meritvam odpravlja napake zaradi hib in prask v stekleni kiveti ter odpravljanje potrebe po indeksiranju kivete.

 

 

Specifikacije

 

Natančnost valovne dolžine

1 nm

Vir svetlobe

5 LED s 420 nm, 466 nm, 525 nm, 575 nm in 610 nm ozko pasovnimi interferenčnimi filtri

Spektralna pasovna širina

8 nm

Input/ vhodni kanali

1 vhod pH elektrode in 5 valovnih dolžin fotometra

pH elektroda

digitalna pH elektroda (ni vključena)

Vrsta beleženja

prijavite se na zahtevo z uporabniškim imenom in vzorčnim ID-jem, neobveznim vnosom

Zapisovanje pomnilnika

1000 odčitkov

Prevodnost

USB-A gostitelj za "flash drive", pogon; micro-USB-B za napajanje in računalniško povezljivost

GLP

kalibracijski podatki za priključeno pH elektrodo

Zaslon

128 x 64 slikovnih pik LCD z osvetlitvijo

Baterije

3.7 VDC Li-polimerna baterija (možna ponovna polnitev) / > 500 fotometričnih meritev ali 50 ur neprekinjenega pH merjenja

Napajanje

5 VDC USB 2.0 napajalnik z USB-A na mikro-USB-B kabel (priloženo)

Okolje

0 do 50.0 oC (32 do 122.0 oF); 0 do 95% RH, brez kondenzacije

Dimenzije

206 x 177 x 97 mm (8,1 x 7,0 x 3,8")

Teža

1 kg (2,2 lbs.)

Fotometer/Kolorimeter detektor svetlobe

silicijev fotodetektor

Vrsta kivete

okrogla, 24,6 mm

Število metod

128 največ.

Informacije za naročanje

HI83399 je na voljo z vzorčnimi kivetami in pokrovčki (4 ea.), krpico za brisanje kivet, priključkom za kabel USB in mikro USB, napajalnikom in navodili za uporabo.

 

Prenesite celoten seznam parametrov, ki jih je mogoče izmeriti s HI83399, tukaj

* Upoštevajte, da reagenti niso vključeni

Vse cene so brez DDV in brez stroškov dostave, razen če ni to kako drugače določeno. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenjia) — davčna številka: SI92346669 © 2024 Vse pravice pridržane