SKU
HI3874

Komplet za kemijsko testiranje nitratov

54,00 €
Na zalogi

HI3874 je kemični testni komplet, ki uporablja metodo redukcije kadmija za merjenje nitratov. HI3874 je opremljen z vsemi reagenti in opremo, potrebno za izvedbo približno 100 testov.

  • Predpakirani reagenti za enostavno uporabo
  • Vsi reagenti so označeni z rokom uporabnosti in številko serije zaradi sledljivosti
  • Kocka za primerjavo barv za enostavno določanje

HI3874 je kolorimetrični kemični testni komplet, ki določa koncentracijo nitratov v vzorcih v območju od 0 do 50 mg/L (ppm) kot nitrat-dušik (NO3--N). HI3874 je opremljen z vsemi potrebnimi reagenti in opremo za izvedbo analize. Komplet za testiranje vsebuje dovolj reagentov za izvedbo približno 100 testov.

Funkcije na prvi pogled

Popolna nastavitev

  • V komplet za testiranje so vključeni vsi potrebni materiali, kot so steklena kiveta, kocka za primerjavo barv in paketi reagentov.

Visoka ločljivost

  • Odčitki od 0 do 50 mg/L se določijo na ločljivost 10 mg/L.

Na voljo so nadomestni reagenti

  • Ni potrebe po nakupu novega kompleta, ko so reagenti izčrpani. HI3874-100 lahko naročite za zamenjavo reagentov, ki so priloženi kompletu.

Pomen uporabe

Dušika je v Zemljini atmosferi veliko in je v vodi prisoten v obliki nitratov, nitritov in amoniaka. Rastline uporabljajo dušik kot hranilo za izgradnjo beljakovin, tako da ga spremljajo skozi svoj koreninski sistem. Nitrati nastajajo v vodi predvsem s padavinami, razgradnjo organske snovi in ​​odtokom onesnaževal, ki jih povzroči človek, kot so odpadne vode in gnojila. Skoraj vse površinske vode imajo merljivo raven nitratov, zmerna količina pa velja za koristna. Vendar pa lahko velike količine nitratov povzročijo evtrofikacijo, kar lahko povzroči znižanje ravni raztopljenega kisika v vodi. 

 

Specifikacija

 

Ime specifikacije

Podrobnosti

Koda

HI3874

Vrsta

colorimetric

Najmanjši prirast

10 mg/L (ppm)

Metoda

zmanjšanje kadmija

Število testov

100 povprečno

Informacije o naročilu

Testni komplet HI3874 je opremljen s 100 paketi nitratnega reagenta, stekleno kiveto in kocko za primerjavo barv.

Reagent

HI3874-100

Razpon nitratov

0-50 mg/L (ppm)

Predlog 65

OPOZORILO: Ta izdelek lahko uporabnika izpostavi kemikalijam, vključno s kadmijem, za katerega je v zvezni državi Kalifornija znano, da povzroča raka in prirojene okvare ali druge reproduktivne poškodbe.

Vse cene so brez DDV in brez stroškov dostave, razen če ni to kako drugače določeno. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenjia) — davčna številka: SI92346669 © 2024 Vse pravice pridržane