SKU
HI3833

Komplet za kemijsko testiranje fosfatov

28,00 €
Na zalogi

HI3833 je kemični testni komplet, ki za merjenje fosfata uporablja metodo askorbinske kisline. HI3833 je dobavljen skupaj z vsemi reagenti in opremo, potrebnimi za izvedbo približno 50 testov.

  • Vnaprej pripravljeni reagenti za enostavno uporabo
  • Vsi reagenti so označeni z rokom uporabnosti in številko serije zaradi sledljivosti
  • Kocka za primerjavo barv za preprosto določanje

HI3833 je kolorimetrični kemični testni komplet, ki določa koncentracijo fosfatov v vzorcih v območju od 0 do 5 mg/L (ppm). HI3833 je opremljen z vsemi potrebnimi reagenti in opremo za izvedbo analize. Komplet za testiranje vsebuje dovolj reagentov za izvedbo približno 50 testov.

Funkcije na prvi pogled

Complete setup

  • V komplet za testiranje so priloženi vsi potrebni materiali, kot so čaša za vzorce, kocka za primerjavo barv in stekleničke s kapalko reagenta.

Visoka ločljivost

  • Odčitki od 0 do 5 mg/L se določijo na ločljivost 1 mg/L.

Na voljo so nadomestni reagent

Ko so reagenti izčrpani, ni treba kupiti novega kompleta. HI3833-050 lahko naročite za zamenjavo reagentov, ki so priloženi kompletu.

Pomen uporabe

Fosfati so prisotni v številnih izdelkih, ki jih ljudje uporabljajo vsak dan. Nekateri primeri učinkov fosfatov so izboljšanje okusa in trpkosti pijač na bazi kole, kot pufersko sredstvo pri nadzorovanju pH v antifrizu in odlašanju temnenja rezanega krompirja, ki se uporablja pri pripravi pomfrita. Fosfati se pogosto uporabljajo tudi v detergentih in čistilnih tekočinah zaradi njihove sposobnosti mehčanja vode in odstranjevanja usedlin zemlje.

Fosfati so še posebej pomembni za rast in razvoj rastlinskih korenin, zato so eno najpogostejših gnojil, ki se uporabljajo v kmetijstvu. Vendar pa lahko visoke koncentracije fosfatov v kmetijskem odtoku povzročijo onesnaževanje okolja, saj so glavni vzrok evtrofikacije. Lokalni zakoni urejajo uporabo fosfatov in nivoje izpusta v potoke. 

Specifikacija

Ime specifikacije

Podrobnosti

Koda

HI3833

Vrsta

colorimetric

Najmanjši prirast

1 mg/L (ppm)

Metoda

askorbinska kislina

Število testov

50 povprečno

Ordering Information

Testni komplet HI3833 ima 20 ml plastično čašo, kocko za primerjavo barv in 50 paketov fosfatnega reagenta

Reagent

HI3833-050

Fosfat

0-5 mg/L (ppm)

 

 

Vse cene so brez DDV in brez stroškov dostave, razen če ni to kako drugače določeno. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenjia) — davčna številka: SI92346669 © 2021 Vse pravice pridržane