SKU
HI98713-02

ISO Prenosni merilnik za motnost - HI98713

1.169,00 €
Na zalogi
HI98713 je prenosni in namizni merilnik za motnost izredne natančnosti. Merilnik je dobavljiv skupaj z AMCO-AEPA-1 primarnim standardom motnosti, ki se uporabljajo za umerjanje in preverjanje učinkovitosti. HI98713 izpolnjuje zahteve ISO 7027 metode, za meritve motnosti.

ISO natančen prenosni merilnik za motnost - HI98713, je posebej zasnovan za merjenje kakovosti vode, ki zagotavlja zanesljive in natančne odčitke, tudi tam kjer je nizek rang motnosti. Instrument temelji na vrhunskem optičnem sistemu, ki zagotavlja natančne rezultate, zagotavlja dolgoročno stabilnost in zmanjšuje razprševanje svetlobe in barvne motnje. Periodično umerjanje s priloženimi standardi kompenzira vse spremembe intenzitete vira LED svetlobe. 25 mm okrogle kivete iz posebnega optičnega stekla zagotavljajo ponovljivost meritev motnosti.

 

Splošne značilnosti

 

Mod meritve razmerja

HI98713 meri motnost z uporabo metode razmerja z 90 ° in 180 ° detektorjem svetlobe in sicer za natančnejše meritve. Meritve motnosti se lahko izvedejo v območju od 0,00 do 1000 FNU.

 

Več načinov odčitanja

Normalne meritve, kontinuirane meritve ali povprečna meritev signala, so na voljo za odčitavanje.

 

Skladno z ISO

HI98713 izpolnjuje zahteve ISO 7027 metode za merjenje motnosti, z uporabo infrardečega LED svetlobnega vira.

 

Kalibracija

HI98713 ima zmogljivo kalibracijsko funkcijo, ki kompenzira razlike v jakosti svetlobe. Umerjanje se lahko izvede s priloženimi kalibracijskimi raztopinami ali z uporabniško pripravljenimi standardi. Kalibracija motnosti v dveh, treh ali štirih točkah se lahko izvede s pomočjo priloženih (<0.1, 15, 100 in 750 FNU) standardov. Kalibracijske točke se lahko spremenijo, če se uporabljajo standardi, ki jih pripravi uporabnik.

 

AMCO AEPA

1 Primarni standard motnosti - AMCO AEPA-1 dobavljeni standardi so priznani kot primarni standard s strani USEPA. Ti ne-toksični standardi so izdelani iz stiren divinilbenzen polimerov, enakih po velikosti in gostoti. Standardi so za večkratno uporabo in stabilni z dolgim ​​rokom uporabe.

 

"Fast Tracker™"

Za napredne terenske aplikacije je HI98713 opremljen s sistemom "Fast Tracker ™ "- hitro prepoznavanje oznak (ang: T.I.S.), kar poenostavlja zbiranje in upravljanje s podatki. "Fast Tracker ™" omogoča uporabnikom, da s pomočjo oznak "iButton®" v bližini vzorčnih mest hitro in enostavno odčitajo čas in lokacijo določenih meritev oziroma serije meritev. Vsaka oznaka "iButton®" vsebuje računalniški čip, z edinstveno identifikacijsko kodo, ki je v nerjavečem jeklu.

 

GLP podatki

HI98713 odlikuje celostne GLP (slo: dobra laboratorijska praksa) funkcije, ki omogočajo sledljivost kalibracijskih pogojev. Podatki vključujejo kalibracijske točke, datum in čas.

 

Zapisovanje podatkov 

V notranji pomnilnik je mogoče kadar koli shraniti do 200 meritev in jih priklicati.

 

Prenos podatkov

Za nadaljnje možnosti shranjevanja ali analize se prijavljeni podatki lahko prenesejo v računalnik, združljiv z operacijskim sistemom Windows®, s pomočjo USB ali RS232 vhoda in programske opreme HI92000.

 

Grafični LCD zaslon z osvetlitvijo

Grafični LCD zaslon je do uporabnika prijazen vmesnik, ki ga je enostavno razumeti. Vsa sporočila so v obliki navadnega besedila, kar omogoča enostavno branje.

 

Pomen uporabe

Motnost je eden najpomembnejših parametrov, ki se uporablja za določanje kakovosti pitne vode. Veljajo je namreč, da je motnost vode le estetska značilnost pitne vode. Vendar obstajajo različni dokazi, da je kontrola motnosti pravzaprav pomembna komponenta, da se zaščiti pred patogeni. V naravni vodi se meritve motnosti izvajajo za merjenje splošne kakovosti vode in njene združljivosti v aplikacijah, ki vključujejo vodne organizme. Monitoring in oskrbovanje ali pri odpadnih vodah je nekoč temeljilo le na nadzoru motnosti. Sedaj pa se merjenje motnosti izvede na koncu procesa čiščenja odpadne vode in sicer, da se preverijo vrednosti v predpisanih standardih.

Motnost vode je optična lastnost, ki povzroči, da se svetloba razprši in absorbira, ne pa da prepušča. Razprševanje svetlobe, ki prehaja skozi tekočino, povzročajo predvsem prisotne suspendirane trdne snovi. Večja kot je motnost, večja je količina razpršene svetlobe. Tudi zelo čista tekočina bo do neke mere razpršila svetlobo, saj nobena raztopina nima ničelno motnost.

Standard ISO za merjenje motnosti uporablja infrardečo valovno dolžino svetlobe, ki je zunaj vidnega spektra. Glavna prednost ISO metode pred EPA metodo je v zmanjšanju barvnih motenj. Metoda EPA uporablja volframovo sijalko, ki proizvaja svetlobo, ki vsebuje vse vidne valovne dolžine svetlobe, mi pa jo vidimo kot belo. Barvna raztopina bo adsorbirala dopolnilno valovno dolžino svetlobe, kar bo vplivalo na odčitke motnosti. Ker je metoda ISO zunaj vidne valovne dolžine svetlobe, barva v vzorcu ne ovira merjenja. USEPA daje prednost volframovi svetilki, ker zagotavlja boljšo natančnost v majhnih območjih in pitna voda ne sme biti obarvana. Zahteve optičnega merilnika motnosti za merjenje razpršenega sevanja, uporabljenega pri meritvah nizkega ranga (to je pitna voda), izražene kot nefelometrične enote formazina (FNU) v skladu z ISO 7027, so sledeče:

 

Merjenje difuznega sevanja za vodo z nizko motnostjo (0 FNU do 40 FNU)

  • Valovna dolžina vpadnega sevanja je 860 nm
    Spektralna pasovna širina vpadnega sevanja mora biti manjša ali enaka 60 nm
  • Ne sme biti razhajanj od vzporednosti vpadnega sevanja in vsaka konvergenca ne sme presegati 1,5 °.
  • Merilni kot, theta, med optično osjo sevalnega sevanja in razpršenim sevanjem mora biti 90 ° ± 2,5 °.
  • Kot odpiranja mora biti med 20° in 30° v vzorcu vode.

HI98713 izpolnjuje kriterijev merjenja, ki jih določa ISO 7027.

 

Načelo delovanja

 

Svetlobni žarek, ki gre skozi vzorec, je razpršen v vse smeri. Na intenzivnost in obliko razpršene svetlobe vplivajo številne spremenljivke, kot so valovna dolžina vpadne svetlobe, velikost ter oblika delcev, indeks loma in barva. Optični sistem HI98713 vključuje LED, detektor razpršene svetlobe (90 °) in detektor prepuščene svetlobe (180 °). Katere detektorje se bo uporabljalo, je odvisno od načina merjenja.

Spodnjo mejo zaznavanja turbidimetra določa razpršilna svetloba, ki jo zaznajo senzorji, vendar je ne povzroča razpršilna svetloba iz suspendiranih delcev. Optični sistem HI98713 je zasnovan tako, da ima zelo malo svetlobe, kar zagotavlja zelo natančne rezultate za vzorce z nizko motnostjo.

 

 

Specifikacije

 

Motnost Območje

0,00 do 9,99; 10,0 do 99,9; 100 do 1000 NTU

Resolucija

0.01; 0.1; 1 FNU

Natančnost

± 2% odčitka plus 0,1 FNU

Ponovljivost

±1% odčitkov ali 0.01 FNU, kar je večje

Razpršena svetloba

< 0.1 FNU

Kalibracija

dvo, tri ali štiri točkovna kalibracija

Metoda

razmerje nefelometrična metoda (90 ° in 180 °). Prilagojena od ISO 7027

Načini merjenja

normalno, povprečno, neprekinjeno

Vir svetlobe

860 nm infrardeča LED

Detektor svetlobe

Silicijeva fotocelica

Pomnilnik za zapis

200 zapisa

Prevodnost

USB ili RS232

Samodejni izklop (auto-off)

samodejni izklop po 15 minutah neuporabe

Zaslon

60 x 90 mm osvetljen LCD

Baterija

4 (1.5V) AA alkalne baterije

Napajanje

4 (1.5V) AA alkalne baterije ali AC adapter

Okolje

0 do 50°C (32 do 122°F), RH max 95% brez kondenzacije

Dimenzije

224 x 87 x 77 mm (8.8 x 3.4 x 3.0”)

Teža

512 g (18 oz.)

Informacije za naročanje

HI98713 je dobavljiv z vzorčnimi kivetami in pokrovčki (5), HI98713-11 kalibracijske kivete, silikonskim oljem, krpico za brisanje kivete, baterijami, AC adapterjem, navodili za uporabo in trpežen, priročen kovček .

Vse cene so brez DDV in brez stroškov dostave, razen če ni to kako drugače določeno. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenjia) — davčna številka: SI92346669 © 2024 Vse pravice pridržane