SKU
HI83303-02

Fotometer za ribogojstvo - HI83303

727,00 €
Na zalogi
HI83303 je kompakten večparametrski fotometer za uporabo v ribogojstvu. Merilnik je eden najnaprednejših fotometrov. Na voljo je z inovativno optično zasnovo, ki uporablja referenčni detektor in fokusne leče, da odpravi napake zaradi sprememb vira svetlobe in zaradi morebitne nepopolnosti steklene kivete. To orodje ima 20 različnih programskih metod, ki merijo 12 ključnih parametrov kakovosti vode in ponuja tudi način merjenja absorbance za preverjanje učinkovitosti in za uporabnike, ki želijo razviti koncentracijo glede na krivulje absorbance. Parametri ribogojstva vključujejo alkalnost, kalcij, nitrit in fosfat, ki so bistveni za ohranjanje zdravega sistema. Vsebuje tudi posebne parametre za morsko ali sladkovodno okolje. Da bi prihranil dragocen laboratorijski namizni prostor, HI83303 deluje tudi kot profesionalni merilnik pH s svojim digitalnim vhodom za pH / temperaturno elektrodo. Zdaj se lahko na enem merilniku uporablja tako fotometrične, kot tudi pH meritve.
 • Napredni optični sistem
  • Edinstvena izvedba od namiznega fotometra
 • Digitalni pH elektrodni vhod
  • Prihranite prostor na mizi z enim merilnikom, ki deluje kot fotometer in kot laboratorijski merilnik pH.
 • Način merjenja absorbance

HI83303 namizni fotometer meri 12 različnih ključnih parametrov kakovosti vode z uporabo 20 različnih metod. Ta fotometer ima inovativen optični sistem, ki uporablja LED, ozko pasovne interferenčne filtre, fokusirano lečo in silikonski fotodetektor za merjenje absorbance ter referenčni detektor za vzdrževanje konsistentnega vira svetlobe, tako da vsakič zagotavlja natančne in ponovljive fotometrične odčitke.

HI83303, narejen glede za industrijo ribogojstva, je celovita rešitev za vzdrževanje optimalnih kemijskih in okoljskih razmer, preprečevanje bolezni in povečanje proizvodnje. HI83303 meri vitalne parametre, kot so alkalnost, kalcij, nitrit in fosfat. Alkalnost igra pomembno vlogo v dinamičnem odnosu s pH in CO2 koncentracije, visoka alkalnost vode zmanjšuje nihanja pH. Zmogljivost pufra deluje za shranjevanje dodatnega CO 2 bistvenega pomena za fotosintezo v ribnikih za proizvodnjo kisika. Vzdrževanje kalcija na določenih nivojih je ključnega pomena za pravilno rast in razvoj rib. Prevelik nitrit je za ribe lahko strupen. Ko nitrit sodeluje s hemoglobinom, železo oksidira in kri ne more več prenašati kisika. Fosfat je bistven za rast rastlin; preveč fosfata v sistemu ribogojstva lahko prispeva k cvetenju alg in zmanjšanju raztopljenega kisika, ki je ključnega pomena za uspešen ekosistem.

Digitalni vhod pH elektrode uporabniku omogoča merjenje pH s tradicionalno, običajno, stekleno elektrodo. Digitalna pH elektroda ima v sondi vgrajen mikročip, ki hrani vse informacije o umerjanju. Informacije o kalibraciji, shranjene v sondi, omogočajo t.i. vročo menjavo pH elektrod brez ponovnega umerjanja. Vse meritve pH se samodejno izravnajo zaradi temperaturnih nihanj z vgrajenim termistorjem, ki je nameščen na konici senzorjeve žarnice za hitro in natančno merjenje temperature.

HI83303 ponuja način merjenja absorbance, ki omogoča preverjanje CAL TM standardov, ki se uporabljajo za preverjanje učinkovitosti sistema. Način absorbcije omogoča uporabniku, da izbere eno od petih valovnih dolžin svetlobe (420 nm, 466 nm, 525 nm, 575 nm in 610 nm) za merjenje in določitev lastne koncentracije glede na način absorbance. To je koristno predvsem za tiste uporabnike, ki imajo svojo kemijsko metodo in za učitelje, ki poučujejo koncept absorbance, z uporabo Beer-Lambert zakona.

Na voljo sta dva vhoda USB za prenos podatkov na Flash pogon ali računalnik in za uporabo kot vir energije za merilnik. Za dodatno udobje in prenosljivost, merilnik lahko deluje tudi na notranjo 3,7 VDC litij-polimerno baterijo (za ponovno polnjenje).

Značilnosti in prednosti

Grafični LCD zaslon z osvetlitvijo 128 x 64 pik

 • Grafični prikaz z osvetlitvijo omogoča enostavno pregledovanje, tudi pri slabši svetlobi
 • Zaslon z ločljivostjo 128 x 64 pik-slov omogoča poenostavljen uporabniški vmesnik z virtualnimi tipkami in pomočjo na zaslonu, ki vodi uporabnika glede uporabe merilnika

Vgrajen reakcijski timer za fotometrične meritve

 • Meritve se opravijo, ko se časovnik izteče.
 • Časovnik zagotavlja, da se vsi odčitki odvzamejo v ustreznih reakcijskih intervalih, ne glede na uporabnika, in sicer za boljšo skladnost meritev

Način absorbcije

 • Hannine ekskluzivne kivete CAL Check TM za potrditev vira svetlobe in
 • Uporabniku omogoča načrtovanje koncentracije glede na absorbance za določeno valovno dolžino za uporabo s kemijo, ki jo zagotavlja uporabnik, ali za poučevanje principov fotometrije

Merske enote

 • Skupaj z odčitkom se prikaže ustrezna merska enota in kemijska oblika

Digitalni vhod elektrode za pH

 • Izmerite pH in temperaturo in to z eno samo sondo
 • Dobra laboratorijska praksa (ang.: GLP) za spremljanje informacij o umerjanju, vključno z datumom, časom, uporabljenimi pufri, "offset" in naklonom za sledljivost
 • pH CAL CheckTMpreverjanje opozori uporabnika na morebitne težave med postopkom umerjanja
 • Prihranitev prostor, imeti pH meter in fotometer in to v enem merilniku

Zapisovanje podatkov

 • Do 1000 fotometričnih in pH odčitkov lahko shranite in to le s pritiskom na namenski gumb LOG. Zabeleženi odčitki se enostavno prikličejo s pritiskom na gumb RCL
 • ID vzorca in ID informacije uporabnika lahko dodate z zapisovanjem očitkov in sicer z uporabo alfa-numerične tipkovnice

Prevodnost

 • Zabeležene odčitke je mogoče hitro in enostavno prenesti na Flash pogon s gostiteljskim priključkom USB-A ali v računalnik z mikro USB-B priključkom
 • Podatki se izvozijo kot "CSV datoteka" s skupnimi programi preglednic

Indikator stanja baterije

 • Označuje preostanek porabljene baterije

Sporočila o napakah

 • Fotometrična sporočila o napakah vključujejo, da ni pokrova, visoko nič , in da so standardi prenizki
 • pH sporočila o umerjanju vključujejo, da je potrebno očistiti elektrodo, preverba puferja in preverjanje sonde

Pretvorba rezultatov

 • Samodejno pretvorite odčitke v druge kemične oblike, le s pritiskom na gumb

Pokrivalo za kiveto

 • Pomaga pri preprečevanju razpršene svetlobe na vpliv meritve

Funkcije na zaslonu

Izbira metode

Uporabniki enostavno lahko izberejo katero koli od 20 merilnih metod in sicer z namenskim gumbom "METHOD".

Zapisovanje podatkov

Do 1000 odčitkov meritev je mogoče zabeležiti z uporabniškim in vzorčnim ID-jem in jih ponovno poklicati za nadaljnjo uporabo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Napredni optični sistem

Inovativno oblikovanje

HI83303 je zasnovan z inovativnim optičnim sistemom, ki vključuje cepilnik snopa, tako da se lahko svetloba uporablja za odčitke absorbance in za referenčni detektor. Referenčni detektor spremlja intenzivnost svetlobe in modulira, ko pride do zdrsa zaradi nihanja moči ali segrevanja optičnih komponent. Vsak del ima pomembno vlogo pri zagotavljanju ustrezne zmogljivosti s fotometrom.

Referenčni detektor za stabilen vir svetlobe

Razdelilnik žarka se uporablja kot del notranjega referenčnega sistema fotometra HI83303. Referenčni detektor kompenzira kakršen koli premik zaradi nihanj moči ali zaradi sprememb temperature v okolici. Zdaj se končno lahko zanesete na stabilen vir svetlobe med prazno (nič) meritvijo in meritvijo vzorca.

Visoko zmogljiv LED svetlobni vir

LED svetlobni vir nudi boljše delovanje v primerjavi z žarnico iz volframa. LED svetlobni vir nudi boljše delovanje v primerjavi z volframovo svetilko. Prav tako proizvedejo zelo malo toplote, kar bi sicer lahko vplivalo na optične komponente elektronsko stabilnost. Svetleče LED diode so na voljo v širokem razponu valovnih dolžin, volframove sijalke naj bi sijale v beli (vse valovne dolžine vidne svetlobe), vendar dejansko imajo slabo modro / vijolično svetlobo.

Velika velikost kivete

Vzorčna celica HI83303 ustreza okrogli stekleni kiveti s 25 mm dolžine poti. Večja velikost kivete, skupaj z naprednimi optičnimi komponentami, močno zmanjšuje napake pri vrtenju, ko se označuje kivete. Relativno dolga dolžina poti kivete omogoča, da svetloba prehaja skozi večino vzorčne raztopine, kar zagotavlja natančne meritve tudi pri vzorcih z majhno absorbanco.

Visokokakovostni filtri za ozke pasove

Ozko-frekvenčni interferenčni filter ne zagotavlja zgolj večje natančnosti valovne dolžine ( /- 1 nm), ampak je tudi izjemno učinkovit. Uporabljeni filtri omogočajo oddajanje do 95% svetlobe iz LED in so boljši v primerjavi z drugimi filtri, ki so učinkoviti le 75% . Večji izkoristek omogoča svetlejši in močnejši vir svetlobe. Končni rezultat je natotakem večja stabilnost pri merjenju v manjših napadih zaradi valovnih dolžin.

Fokusne leče za večji izkoristek svetlobe

Dodajanje fokusne leče v optično pot omogoča zbiranje vse svetlobe, ki izstopa iz kivete, in usmerjanje svetlobe na silikonski foto detektor. Ta nov pristop k fotometričnim meritvam odpravlja napake zaradi hib in prask v stekleni kiveti ter odpravljanje potrebe po indeksiranju kivete.

Specifikacije:

,

Ime specifikacije podrobnost
sku HI83303-01
Natančnost valovne dolžine ±1 nm
Izvor svetlobe 5 LED s 420 nm, 466 nm, 525 nm, 575 nm in 610 nm ozko pasovnimi interferenčnimi filtri
Spektralna pasovna širina 8 nm
Vhodni kanali 1 vhod pH pH elektrode in 5 valovnih dolžin fotometra
pH elektroda digitalna pH elektroda (ni vključena)
Vrsta beleženja prijavite se na zahtevo z uporabniškim imenom in izbirnim ID-jem
Zapisovanje pomnilnika 1000 odčitkov
Povezljivost USB-gostitelj za bliskovni pogon; micro-USB-B za napajanje in računalniško povezljivost
GLP kalibracijski podatki za priključeno pH elektrodo
Zaslon 128 x 64 slikovnih pik LCD z osvetlitvijo
Vrsta / življenjska doba baterije 3.7 VDC Li-polimerna polnilna baterija/ >500 fotometričnih meritev ali 50 ur neprekinjenega merjenja pH
Napajanje 5 VDC USB 2.0 napajalnik z USB-A na kabel micro-USB-B (vključen)
Okolje 0 do 50,0 oC (32 do 122,0 oF); 0 do 95% RH, ne kondenzira
Dimenzije 206 x 177 x 97 mm (8.1 x 7.0 x 3.8")
Teža 1.0 kg (2.2 lbs.)
Fotometer / Colorimeter detektor svetlobe silicijev fotodetektor
Vpišite kivete okrogla, 24.6 mm
Število metod 128 max.
Informacije o naročilu Priloženo z vzorčnimi kivetami in pokrovčki (4 e.), Krpo za brisanje kivet, priključkom za kabel USB do mikro USB, napajalnikom in navodili za uporabo
Garancija 2 leti
Opomba * Reagenti niso vključeni.
Vse cene so brez DDV in brez stroškov dostave, razen če ni to kako drugače določeno. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenjia) — davčna številka: SI92346669 © 2024 Vse pravice pridržane