SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽBENIH

                      OMREŽJIH

    facebook    twitter    linkedin

 Webshop

HANNA BLOG

Preverite nasvete strokovnjakov in uporabne informacije na našem blogu!

>HANNA BLOG

Zadnji članki na blogu

Kako pravilno vzdrževati testerje?

Objavljen 15.December 2015

V podjetju Hanna Instruments se zavedamo, da vsak uporabnik ni strokovnjak, ki je že seznanjen s pravili vzdrževanja za pH, EC ali ORP testerje. V tej objavi vam bomo predstavili nekaj nasvetov za uporabo in vzdrževanje vaših testerjev.

tester blog4

Več

Poslovno sodelovanje

Ste zainteresirani za poslovno sodelovnje s HANNA Service?

Za več informaciji kliknite TUKAJ ali nas kontaktirajte po telefonu ali e-mailu!

Analiza vode

tretiranje voda

Pitna voda je eden od naših najbolj pomembnih virov, in ko je naša voda onesnažena, da je ne samo uničujoče za okolje, temveč tudi za zdravje ljudi.

 

pH in prevodnost med zdravljenjem z vodo:

Razpoložljivost čiste vode postaja vse večji problem v številnih državah. Zato je po vsem svetu razvijajo nove metode za obdelavo vode. Obdelavo odpadne vode iz gospodinjstva je ena izmed rešitev. Odpadna voda iz gospodinjstev je mogoče opredeliti kot črne, ki vsebuje vse odpadke iz stranišča in sive barve, ki vsebuje vse odpadke, ki nastanejo v kuhinji, kopalnici in pranju perila. Raziskave so pokazale, da sta pH in električna prevodnost (ES) dobri pokazatelji kakovosti odpadne vode. S periodičnim spremljanjem teh parametrov je moč ugotoviti, ali vodo lahko uporabljamo neposredno za namakanje ali se zahteva predelava pred uporabo. Visok pH in vrednot ES v sivi vodi z visoko koncentracijo detergenta in soli. Višek soli, povzroči akumulacijo v tleh in posledično zmanjševanje kakovost zemlje in poškodb rastlin. Priporočena vrednost EC v sivi vodi (odpadne vode iz gospodinjstva) katero lahko neposredno uporabljamo je manj kot 1000 µS/cm.

Idealen pH vode za namakanje je med 6,5 in 8,4.

Raztopljene snovi (TDS) in kakovosti vode:

Anorganske soli na splošno veljjo kot topljenec v vodi, ki velja za eno enoto testiranja (kakovost) pitne vode. TDS je skupna oznaka za skupne raztopljene trdne snovi (skupaj raztopljenih trdnih snovi). Soli magnezija, natrija in kalija ter anioni, karbonata, bikarbonata, klorida, sulfata in nitrata oblik glavni TDS. Topljenec v vodi vpliva na njen okus, in v primerjavi s tem razliko med različnimi ravnmi in različnimi kakovosti pitne vode. Stopnja je določena v g ali mg/L. Voda z manj kot 300 mg/l, se šteje, da je izjemno kakovostna, medtem ko voda več kot 1200 mg na liter vode predstavlja zelo slabo, ki je ni mogoče uporabiti za pitno vodo.

Ugotavljanje motnosti med zdravljenjem z vodo:

Med pripravo pitne vode, je treba vodo obdelati tako, da odpravimo njeno motnost. Obstajajo določeni standardi kakovosti, kateri morajo biti izpolnjeni. Na primer, v sistemih Združenih državah Amerike uporabljajo konvencionalno ali neposredno filtracijo, bi lahko bila motnost nizka, kot 1,0 NTU proizvodnjo rastlin in vseh vzorcih, motnost na mora biti manjša ali enaka 0,3 NTU v vsaj 95% vzorcev v katerem koli mesecu.

Ustrezno obdelovanje površinskih voda običajno ne pomeni težavo zameglitve. Svetovna zdravstvena organizacija je 5 FTU kot referenčno motnost vode za porabo. Ta vrednost je določena v skladu z estetskimi lastnostmi vode. S higienskega vidika, 1 FTU je priporočena vrednost. Večina institucij za pripravo vode poskuša doseči raven 0,1 NTU.

Čiščenje odpadnih voda:

Za preizkus kakovosti odpadne vode v laboratorijih z uporabljajo analitske metode predpisane s standardi. To so podrobni podatki o njihovem delovanju. Nekateri pokazatelji, ki so obravnavani v odpadnih vodah so: pH, BOD5, KPK, nitrit, nitrat, amonijev, sulfat, fosfat, skupne suspendirane snovi, preostanek žaro, skupne suhe snovi, alkalnost, skupni organski ogljik.
COD (po kisiku kemična) je test, ki določa vsebnost ogranskih sestavin v odpadne vode. BPK (biokemijska potreba po kisiku) je test, ki določa vsebino otoljenog kisika v vzorcu študiral. CCP ima navadno višje vrednosti BPK, saj je večina snovi, kemično oksidacijo in manj biološko razgradljiva. Na podlagi BPK in KPK- vrednost razlijekujemo: nizka onesnažene odpadne vode, srednje onesnažene odpadne vode in močno onesnažene odpadne vode.

KPK se meri in v tekočem in stoječe vode. procesna učinkovitost je izražena kot odstranitvi KPK, merjeno kot odstotek organske snovi očiščenega med ciklom. COD ima nadaljno vlogo v proizvodnji kemikalij, pralnicah, proizvodnji celuloze in papirja, v kmetijstvu in nadzoru odstranjevanja živalskih odpadkov in okoljske študije. HANNA naprave se lahko uporabljajo v laboratoriju ali na terenu. Postopek merjenja je preprost in primeren za vse osebe.

 

Nekaj naših proizvodov Hanna:

hi83214 12001 HI83214 COD meter in večparametrski fotometer za odpadno vodo.

 

hi987131 HI98713 prenosni meter motnosti.

 

 


Kontakti

Hanna Service d.o.o.

Sermin 75H, Bertoki

6000 Koper - Slovenija

Tel: +386 (0) 59096690 / 91

Fax: +386 (0) 59029898

info@hannaservice.eu

DELOVNI ČAS:

Pon-pet: od 9.00 do 17.00

Sobota in nedelja: zaprto

Davčna števlika: SI92346669

Katalog proizvodov

S klikom na spodnjo povezavo, boste lahko prelistali naš aktualni katalog proizvodov mamenjen različnim panogam!

Der Hanna neue Katalog

HANNA SPLOŠNI KATALOG

Katalog je v angleščini.

Prijava na e-Novice

Novosti, ugodnosti in dogodki. Prijavi se na e-Novice!